Roos van Elisabeth 2019

De genomineerden voor de Roos van Elisabeth 2019

 • Karin van Doesum

  Staat als psycholoog bij de Dimence Groep in Deventer hoog aangeschreven en zet zich reeds jarenlang in voor kinderen van ouders met psychische problemen zodat voorkomen kan worden dat deze kinderen zelf (psychische) problemen krijgen.
 • Dirk Jan van Dijk

  Is actief op gebied van maatschappelijke participatie met als doel elke patiënt die verblijft bij het SCOS (Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen) te Deventer op een passende plek in de maatschappij te krijgen.
 • Ixta Noa

  De ervaringsdeskundigen van Ixta Noa in Enschede zijn een waardevolle toevoeging in de behandeling van patiënten en hun familie omdat zij het perspectief en hun belevingswereld begrijpen.
 • Mirjam Dijks

  Is als ervaringsdeskundige op diverse gebieden actief, zoals lid van de cliëntenraad van Dimence, NVA, gebruik van hulphonden in de ggz en paardensport voor gehandicapten.
 • Ben Bannink

  Wordt als huismeester in de kliniek voor verslavingspsychiatrie aan de Grasdorpstraat in Zwolle al vele jaren gewaardeerd om zijn inzet.
 • Peter ten Have

  Is als ervaringsdeskundige uit Dalfsen actief op diverse terreinen van cliëntenparticipatie, o.a. bij de RIBW Groep Overijssel en als projectleider van muziekband Talento Forza, een band onder supervisie van cliënten.
 • Karin Klaver

  Ze doet in Haaksbergen goed werk, met name op gebied van de-stigmatisering van mensen met een zogeheten ‘afstand tot de arbeidsmarkt’.
 • Project ‘Wel thuis’

  De vrijwilligers van WerV komen in de kliniek in Zwolle om de patiënten die binnenkort met ontslag gaan, te helpen met praktische zaken waar de hulpverlening niet aan toe komt maar wat wel heel belangrijk is voor hun welbevinden.
 • Wim Kanis

  Heeft zich als operationeel specialist van de politie in Oost-Nederland bijzonder ingezet voor de mensen met verward gedrag en voor een betere aansluiting tussen de zorgen veiligheidsketen.

Winnaars Roos van Elisabeth 2019

Categorie Jeugd professionals

Categorie Jeugd vrijwilligers

Categorie vrijwilligers

Categorie professionals

Klik op de winnaar om het juryrapport te lezen.

 

Foto winnaars Roos 2019

Afbeelding verwijderd.
v.l.n.r.: Roeland Groen (namens Wim Kanis), W.P. van der Est, voorzitter Elisabethfonds, Deirdre Janné (namens Karin van Doesum), A.P. Heidema, Commissaris van de Koning, Karin Klaver, Masha Huber, Joris Lenferink